Koffiebroodjes.

LEKKERE BROODJES.
Plaats reactie
maria
Site Admin
Berichten: 21
Lid geworden op: 03-08-2014 13:33

Koffiebroodjes.

Bericht door maria » 03-08-2014 14:44

Koffiebroodjes.
Ingredienten.
2 eieren
1 pak broodmix wit
75 gram zachte boter
200 ml lauwe melk
75 gram amandelspijs
1 theelepel kaneel
50 gram dadels, zonder pit
50 gram pecannoten
25 gram rozijnen
1 eetlepel bloem
1 zakje gebakglazuur
1 bakblik of springvorm van 24 cm doorsnede
bakpapier
Bereiding.
Klop de eieren los.
Kneed in een kom de broodmix met 25 gram boter, melk en de helft van de eieren tot een stevig deeg.
Laat dit afgedekt op een warme tochtvrije plaats circa 10 minuten rusten.
Roer intussen de overige boter met amandelspijs en kaneel tot een romig mengsel.
Snijd de dadels in stukjes, hak de pecannoten grof en meng deze door de rozijnen.
Kneed het deeg door en rol het op een met bloem bestoven werkblad uit tot een rechthoekige lap van 20-30 cm.
Bestrijk het met de romige amandelspijs en verdeel het rozijnenmengsel erover.
Rol het deeg op tot een 30 cm lange rol.
Snijd de uiteinden recht af en snijd de rol in 9 plakken.
Bekleed de bakvorm met bakpapier.
Leg de deegrolletjes in het bakblik tegen elkaar aan en laat ze afgedekt met een licht vochtige theedoek circa 30 minuten narijzen.
Verhit intussen de oven op 200 graden (hetelucht op 180 graden).
Verwijder de theedoek, bestrijk de bovenzijde van de broodjes met de rest van het eimengsel en bak ze midden in de oven in circa 35 minuten goudbruin en gaar.
Laat het brood uit de oven even afkoelen.
Verwarm het glazuur volgens de gebruiksaanwijzing en garneer de broodjes.

Plaats reactie