Zwitserse jamrol
Ingredienten.
4 eieren
160 gram suiker
mespunt zout
120 gram bloem
40 gram maïzena
2 theelepels citroensap
2 zakjes vanillesuiker
250 gram rode bessenjam
50 cl cassislikeur
125 cl slagroom
Bereiding.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Breek de eieren in een kom en klop ze met de suiker met een mixer tot het als een breed lint van de klopper afloopt.
Zeef zout, bloem en maizena over het eiermengsel en schep het er luchtig doorheen.
Giet het beslag op de bakplaat uit en strijk het glad.
Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak het deeg in circa
15 minuten gaar.
Verwarm in een pannetje de jam met citroensap en cassislikeur
tot het vloeibaar wordt.
Bestrooi een vochtige schone theedoek met vanillesuiker en leg hierop de deegplak.
Bestrijk de deegplak met het jam mengsel en rol de plak voorzichtig met behulp van de theedoek op.
Laat de rol in de koelkast opstijven.
Snijd de rol voor het serveren in plakken en bestrijk die met de geklopte slagroom.
Zwitserse jamrol
RECEPTEN UIT HET BUITENLAND.
Terug naar “RECEPTEN UIT HET BUITENLAND.”
Ga naar
- AARDAPPELEN.
- ↳ AARDAPPELEN.
- BBQ.
- ↳ BBQ.
- BOTERS.
- ↳ BOTERS.
- BROOD.
- ↳ BROOD UIT DE OVEN.
- BROOD.
- ↳ BROOD UIT DE BBM.
- CAKE.
- ↳ CAKE.
- CHOCOLADE.
- ↳ CHOCOLADE.
- CUPCAKES.
- ↳ CUPCAKES.
- DESSERTS.
- ↳ DESSERTS.
- EENPANS.
- ↳ EENPANS.
- FRUIT.
- ↳ FRUIT.
- GEBAK.
- ↳ GEBAK.
- GLUTENVRIJ.
- ↳ GLUTENVRIJ.
- KOEKJES.
- ↳ KOEKJES.
- KOFFIE.
- ↳ KOFFIE.
- LEKKERE BROODJES.
- ↳ LEKKERE BROODJES.
- PANNENKOEKEN.
- ↳ PANNENKOEKEN.
- RECEPTEN UIT HET BUITENLAND.
- ↳ RECEPTEN UIT HET BUITENLAND.
- SALADES.
- ↳ SALADES.
- SAUZEN & DRESSINGS.
- ↳ DRESSINGS.
- ↳ SAUZEN.
- SLANKELIJNER.
- ↳ SLANKELIJNERS.
- SOEPEN.
- ↳ SOEPEN.
- VIS.
- ↳ VIS.
- VLEES.
- ↳ VLEES.
- VOORSTELLEN.
- ↳ VOORSTELLEN
- VRAGEN EN KLACHTEN.
- ↳ VRAGEN EN KLACHTEN.
- WEIGHT WATCHERS.
- ↳ WEIGHT WATCHERS LOSSE RECEPTEN.
- WELKOM OP DIT FORUM..
- ↳ WELKOM OP MIJN FORUM.