2 kleurenhartjes.

KOEKJES.
Plaats reactie
maria
Site Admin
Berichten: 21
Lid geworden op: 03-08-2014 13:33

2 kleurenhartjes.

Bericht door maria » 03-08-2014 15:07

2 kleurenhartjes.
Voor het deeg:
125 g boter of margarine
1 flesje Vanillearoma
150 g suiker
een snufje zout
1 ei, losgeklopt
1-2 eetlepels water
350 gram bloem
1 theelepel Backing
50 gram pure chocolade gesmolten
Voor het glazuur:
200 gram pure chocolade gesmolten
Bereiding.
Klop de boter, het aroma, de suiker en het zout schuimig.
Roer het ei en het water erdoor.
Zeef de bloem en meng dit met de Backing.
Kneed dit bloem-Backing-mengsel in twee keer door de massa.
Kneed het deeg op een met bloem bestrooid werkblad tot een samenhangend deeg.
Verdeel het deeg in twee porties.
Verpak een portie in plastic folie en laat het in de koelkast rusten.
Kneed de chocolade met de vinger door de andere portie deeg, verpak deze in plastic folie en leg deze eveneens in de koelkast.
Rol het lichte deeg uit tot een dikte van ca 3 mm.
Steek er met een uitstekertje hartjes uit van ca. 5 cm.
Steek met een kleiner stekertje hartjes in het midden hiervan uit en leg deze opzij.
Het chocoladedeeg op dezelfde wijze uitrollen en uitsteken.
Leg de grootste hartjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
Vul de openingen met het deeg van de tegengestelde kleur en bak de koekjes in het midden van de oven.
Laat ze op een taartrooster afkoelen.
Bestrijk de onderkant van de koekjes dun met de pure chocolade en laat ze afkoelen op een taartrooster.
Tip:
De koekjes blijven in een trommel drie dagen vers.
Ze zijn echter niet geschikt om in te vriezen.
Voor deze mooie koekjes zijn twee uitstekertjes van dezelfde vorm in twee verschillende maten onontbeerlijk.
Heteluchtoven: 160 - 170 graden.
Baktijd: ca. 12 minuten.

Plaats reactie