3 granenbrood.
Ingredienten.
Voor het deeg:
250 gram tarwebloem
200 gram roggebloem
100 gram volkorenmeel
2 zakjes gist
3 theelepels zout
ca. 3 ½ dl handwarm water
Voor de garnering:
Tarwevlokken of tarwemeel
Bereiding.
Doe ¾ gedeelte van het tarwe- en roggebloem in een hoge kom en roer er het volkorenmeel en de gist door.
Maak in het midden een kuiltje, strooi het zout erin en giet het water erop.
Kneed het deeg met de hand of met de mixer en de kneedhaken tot het deeg van de kom loslaat en flinke blazen trekt.
Kneed de rest van de bloem erdoor.
Dek het deeg af met een vochtige theedoek en laat het ca. 30 minuten op een warme plaats rijzen.
Kneed het deeg opnieuw goed door, druk het met de handen wat uit.
Vorm van het deeg een stol en leg het op de met olie bestreken bakplaat.
Laat het opnieuw 40 minuten rijzen.
Bestrijk de bovenkant met lauw water en strooi er de tarwevlokken over.
Bak het brood op het rooster midden in de voorverwarmde oven.
Baktijd: 50 - 60 minuten
Elektrische oven: 200 graden.
3 granenbrood.
BROOD UIT DE OVEN.
Terug naar “BROOD UIT DE OVEN.”
Ga naar
- AARDAPPELEN.
- ↳ AARDAPPELEN.
- BBQ.
- ↳ BBQ.
- BOTERS.
- ↳ BOTERS.
- BROOD.
- ↳ BROOD UIT DE OVEN.
- BROOD.
- ↳ BROOD UIT DE BBM.
- CAKE.
- ↳ CAKE.
- CHOCOLADE.
- ↳ CHOCOLADE.
- CUPCAKES.
- ↳ CUPCAKES.
- DESSERTS.
- ↳ DESSERTS.
- EENPANS.
- ↳ EENPANS.
- FRUIT.
- ↳ FRUIT.
- GEBAK.
- ↳ GEBAK.
- GLUTENVRIJ.
- ↳ GLUTENVRIJ.
- KOEKJES.
- ↳ KOEKJES.
- KOFFIE.
- ↳ KOFFIE.
- LEKKERE BROODJES.
- ↳ LEKKERE BROODJES.
- PANNENKOEKEN.
- ↳ PANNENKOEKEN.
- RECEPTEN UIT HET BUITENLAND.
- ↳ RECEPTEN UIT HET BUITENLAND.
- SALADES.
- ↳ SALADES.
- SAUZEN & DRESSINGS.
- ↳ DRESSINGS.
- ↳ SAUZEN.
- SLANKELIJNER.
- ↳ SLANKELIJNERS.
- SOEPEN.
- ↳ SOEPEN.
- VIS.
- ↳ VIS.
- VLEES.
- ↳ VLEES.
- VOORSTELLEN.
- ↳ VOORSTELLEN
- VRAGEN EN KLACHTEN.
- ↳ VRAGEN EN KLACHTEN.
- WEIGHT WATCHERS.
- ↳ WEIGHT WATCHERS LOSSE RECEPTEN.
- WELKOM OP DIT FORUM..
- ↳ WELKOM OP MIJN FORUM.